Skip to content

O.H.M. Que Pasa

  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Fiesta Geschiedenis Afdrukken E-mail

Achttien jaar geleden kwam een vijftal leden van het Maastrichtse Heerendispuut Que Pasa op het idee om iets terug te doen voor de gastvrijheid van de stad Maastricht en haar bewoners. Zij besloten dit te doen door een evenement te organiseren ten bate van een lokaal goed doel: het Ronald McDonald Huis Maastricht. Na een maandenlange voorbereiding was op 10 oktober 1996 het eerste "La Fiesta del Toro" een feit.

Dankzij bijna 1000 bezoekers en de steun van een groot aantal bedrijven hebben we destijds 20.000 gulden kunnen doneren aan het Ronald McDonald Huis Maastricht. Dit feest vond plaats in de prachtige Awwestienekerk aan de Kesselskade aan de Maas. Het unieke aan deze kerk was dat dit de eerste keer was dat hier ooit een studentenfeest werd gegeven, een voorbeeld dat later velen deed volgen. Artiesten die op deze avond acte de presence gaven waren Volumia!, Lee Towers en Harry Slinger.

De vele positieve reacties deden ons besluiten in 1997 wederom een "La Fiesta del Toro" op poten te zetten. Ditmaal in samenwerking met Nationaal Circus Herman Renz. Het studentenfeest in de Circustent werd een groot succes en ook de circusvoorstelling voor zieke en gehandicapte kinderen, die 's middags reeds plaats had, werd met veel enthousiasme ontvangen. Het bezoekersaantal steeg naar 1500 en de donatie bedroeg ditmaal 31.000 gulden, waarmee het totale donatie bedrag op ruim 50.000 gulden kwam. De artiesten die dit Fiesta tot een onvergetelijke avond maakten waren Henk Westbroek & Consorten, Antonie Kamerling in Hero en de Heroes en The Bloose Brothers Revue.

Na het succesverhaal van de eerste twee jaar kon volgens het Dispuut een derde editie niet uitblijven. Wederom hebben we een beroep gedaan op een groot aantal bedrijven, instellingen en personen om dit initiatief gestalte te geven, resulterend in een feest dat met 2300 bezoekers door zijn omvang zelfs de organisatie uiteindelijk met verbazing trof. De plaats waar dit voor Maastrichtse begrippen kolossale evenement zijn doorgang vond was dit maal het MECC, waar ook wereldwijde evenementen als de TEFAF en Jumping Indoor Maastricht gehouden worden. Na een spectaculaire opening, waarin een combinatie van licht, geluid, beelden en zelfs indoor vuurwerk de bezoekers meenam naar een ongekende hoogte, naar de wereld die "La Fiesta del Toro" heet, zorgden Pater Moeskroen, De Gigantjes, IsOokSchitterend! en The Brunch Band voor een compleet avondprogramma van live muziek, afgewisseld door de opzwepende platen van DJ Oor. Op deze avond hebben we het totale donatiebedrag na drie edities tot een kleine fl. 70.000,- kunnen aanvullen.

Hoewel het niet meevalt in Maastricht nog een echt unieke lokatie te vinden voor een groot studentenfeest, verbaasde Heerendispuut Que Pasa heel studerend Maastricht door dit maal het Universiteitsgebouw zelf om te toveren tot een geweldige feestlokatie. In drie verschillende zalen zorgden vier DJ's en vijf verschillende live band's voor een onverbeterlijke sfeer. De kelder werd met een grote lichtshow omgetoverd tot een ware danstempel. Op de begane gond was het Universiteitscafé met optredens van Go to the Max en Fred Lloret & De Copacabana's een waar swingpaleis. In de grote zaal op de eerste etage was het de hele avond één groot feest. De beginnende band "Eighty Eight" bracht het publiek in de juiste stemming. Met het optreden van Harry Slinger raakte de menigte nog verder in vervoering en bij de afsluitende act Band zonder Banaan ging bijna letterlijk het dak er af. Niet alleen het feest zelf was een groot succes, ook de donatie aan het Ronald McDonald Huis Maastricht was met fl. 31.500,- weer aan de royale kant. In totaal over vier jaar werd hiermee zelfs de grens van fl. 100.000,- gehaald.

 

Zoeken

Ledenlogin